Mikä ihmeen CMADFI?

​

CMADFI on lyhenne sanoista Community Manager Appreciation Day in Finland. CMAD on kansainvälinen tapahtuma, joka sai alkunsa vuonna 2010 mielipidevaikuttaja Jeremiah Owyangin blogikirjoituksesta. Hän kirjoitti sen tammikuun 4. maanantaina ehdottaen, että ko. päivänä arvostaisimme eri yhteisöissä meitä hyvin palvelevia yhteisömanagereja jatkossakin.  Seuraavana vuonna community managerit kokoontuivat yhteen Amerikassa ja Etelä-Afrikassa ja vuonna 2012 ensimmäistä kertaa myös Euroopassa: Suomessa. Vuonna 2013 Euroopassa oli jo kaksi CMAD-tapahtumaa, toinen Tampereella, toinen Pariisissa. Vuonna 2014 tapahtuma pidettiin Hämeenlinnassa, vuonna 2015 Lahdessa. 

Se, miten tapahtumaa vietetään Suomessa, eroaa muista maista: muualla järjestetään lähinnä vapaamuotoisia kokoontumisia. Amerikassa järjestettiin vuonna 2014 ensimmäisen kerran 24 tunnin community manager -chatti Google Hangoutin kautta. CMADFI oli siinä mukana ja vuonna 2015 olemme jälleen osallistumassa myös tähän kansainväliseen chattitapahtumaan. 

Suomessa CMAD-aktiivit rakentavat siis kollegoilleen ilmaisen seminaarin, jossa opitaan community managerin työstä (ja verkostoidutaan minkä keritään). Suomessa CMADFI-tapahtuman kohderyhmänä ovat nykyiset ja tulevat community managerit (=yhteisömanagerit / nettikätilöt / verkostofasilitaattorit / mobiilineuvojat). Tapahtuman kautta haluamme edistää erilaisten verkostotoimijoiden kohtaamista ja tiedon jakamista. Tapahtuma on ensimmäinen Suomessa järjestetty seminaari, joka on suunnattu nimenomaan community managereille.

CMADFI 2013

Vuoden 2013 Rosendahlin CMADFI-tapahtuma oli täyteen buukattu, mutta sitä saattoi seurata etänä. Osoitteesta http://www.videonet.fi/hermia/20130128/ löytyvät videotallenteet tilaisuudesta. CMADFI:lla on myös oma YouTube-kanava ja SlideShare-tili. Esityksiä ja tapahtumaan liittyviä bloggauksia on kerätty Pinterestiin. Tapahtumapäivänä Twitteriin kertyi 1500 aiheeseen liittyvää twiittiä, toki sisältöjä kertyi muihinkin some-kanaviin  ja Facebook-ryhmäämmeGoogle Docsista löytyy tietoja vuoden 2013 tapahtuman osallistujista. Järjestelytoimikuntaan kuului yli sata henkilöä.

CMADFI 2014

Vuoden 2014 CMADFI Hämeenlinnan HAMKissa oli myös täyteen buukattu ja myös sitä sai seurata etänä. Esitykset ovat edelleen katsottavissa CMADFI:n YouTube-kanavalla ja edellä mainituissa some-palveluihin on kerätty päivän tietoja. Uusi juttu vuonna 2014 oli Instagram, johon keräsimme kuvia #cmadfi-tunnisteella.

CMADFI 2015

Vuoden 2015 CMADFI Lahden Fellmanniassa toivottaa tervetulleeksi 250 yhteisömanageria tai asiasta kiinnostunutta. Tapahtumaa voi seurata myös videostriimin avulla ja esityksiä voi kommentoida Twitterissä #cmadfi-tunnisteella.

comments powered by Disqus