Lehdistötiedote 2

Suuren suosion saanut CMADFI-seminaari Fellmanniassa 26.1.2015

16.1.2015 12:00 | UUTINEN

​Lahdessa järjestetään maanantaina 26.1.2015 CMADFI-seminaari, joka on suunnattu suomalaisille yhteisömanagereille. Nyt neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman yhteydessä tehtiin viime vuonna kysely, johon vastasi 50 yhteisömanageria. Vastausten perusteella he toimivat tässä roolissa useimmiten oman toimensa ohella. Vastaajista päätoimisia yhteisömanagereita oli vain 31%. 12 % vastaajista kertoi työskentelevänsä vain oman organisaationsa yhteisön parissa, 44% hoiti pelkästään ulkoista yhteisöä ja loput, 44%, huolehtivat sekä sisäisestä että ulkoisesta yhteisöstä.

 

Amerikasta alkunsa saaneen CMAD-teemapäivän idea on nostaa yhteisömanagereiden arvostusta. Arvostusta tarvitaan, sillä työssä on rankkoja puolia, kuten yksityisyyden menettäminen ja se,  että yhteisömanageri saattaa joutua vastaamaan päivästä toiseen asiakkailta tulevaan joskus hyvinkin rankkaan kritiikkiin. Työturvallisuuskeskuskin on laatinut someohjeet, joiden mukaan työnantajan tulee tarjota työntekijälle tukea silloin, kun asiakas herjaa työntekijää somessa: tätä ei saa silloin jättää selvittämään tilannetta yksin. Tukea ei ehkä organisaatioissa vielä osata antaa, sillä moni vastaaja kertoi, ettei roolia arvosteta edes oman organisaation sisällä, vaan se tulkitaan ”Facebookissa notkumiseksi”. Siksi CMADFI haluaa kasvattaa yleistä tietoisuutta roolista.

Yhteisömanagerikyselyn mukaan tavoitteet yhteisöllisyyden kasvattamisen taustalla liittyivät paitsi viestintään ja markkinointiin, myös työnantajamielikuvaan, henkilöstön kehittämiseen, työtyytyväisyyteen ja tuotekehitykseen. Suosituimmat yhteisömanagereiden työhönsä käyttämät somepalvelut olivat Facebook (90%), Twitter (85%), LinkedIn (54%), blogit (48%), YouTube (44%) ja Google+ (31%).

Yhteisöllistä tapahtumajärjestämistä

Tapahtuman pääjärjestäjä, someasiantuntija Johanna Janhonen, on itse johtanut erilaisia yhteisöjä 12 vuotta. Tällä hetkellä hänen tärkein yhteisönsä koostuu suomalaisista yhteisömanagereista, jotka järjestävät CMADFI-tapahtumaa.

– Yhteisömanagerit ovat usein aika yksin ongelmineen, joten on tärkeää tarjota heille mahdollisuus tavata kollegoita ja oppia uusia asioita mm. tarjolla olevista työkaluista ja esimerkkejä siitä, miten yhteisöjä innostetaan. Toki keskustelemme näistä asioista myös verkossa, mutta livetapaamisiakin tarvitaan, Janhonen jatkaa.
 
Tapahtuma järjestetään yhteisöllisesti, mukana on yli 20 organisaatiota ja yli 150 ihmistä. Päivän aikana äänessä ovat yhteisömanagerit, palveluntarjoajat, someasiantuntijat ja tutkijat, jotka kertovat hyvin erilaisista yhteisöistä. Kuullaan muun muassa siitä, miten yrityksen sisäiseen yhteisöön lisätään hauskuutta ja teollisuuteen uutta sykettä, miten negatiivisen tiedon leviämiseen somessa voi varautua ja miten somea voi kuunnella ja mitata.
 
Tapahtuman pääsponsoreina toimivat Ambientia, Digital Illustrated, Lahden ammattikorkeakoulu, M-Brain, Sininen Meteoriitti ja Tekesin Liideri-hanke. Suuresta kiinnostuksesta kertoo, että kun ilmoittautuminen avattiin marraskuussa, tapahtuma tuli täyteen alle 4 tunnissa. Tapahtuman videotaltiointia voi seurata suorana internetin kautta http://cmad.fi/.
comments powered by Disqus