Lehdistötiedote 1

 

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 11:57
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Suomessa vietetään jo neljättä kertaa yhteisömanagereiden kansainvälistä teemapäivää. Amerikasta alkunsa saanut Community Manager Appreciation Day eli lyhyesti CMAD kokoaa yhteen ihmisiä, joiden työnä on keskustella yhteisöjen kanssa mm. erilaisissa sosiaalisen median palveluissa. Lahdessa maanantaina 26.1.2015 talkoovoimin järjestettävään tapahtumaan osallistuu 250 nykyistä ja tulevaa yhteisövastaavaa ympäri Suomen. Siinä missä muissa maissa yhteisömanagerit kokoontuvat vapaamuotoisesti yhteen, Suomessa päivää vietetään ilmaisessa koko päivän seminaarissa, jonka tavoite on edistää erilaisten sosiaalisen median verkostotoimijoiden kohtaamista ja tiedon jakamista.

CMADFI-päivän aikana puheenvuoron saavat yhteisömanagerit, palveluntarjoajat, sosiaalisen median asiantuntijat ja tutkijat, jotka kertovat hyvin erilaisista yhteisöistä. Kuulemme muun muassa siitä, miten uusia yhteisöjä perustetaan, mitä IRC Gallerian yhteisöille kuuluu, mitä hyötyä yhteisöllisyydestä on yrityksille ja miten sitä voi ylipäätään mitata. Tapahtuman pääsponsoreina toimivat tällä kerralla Ambientia, Digital Illustrated, Lahden ammattikorkeakoulu, M-Brain, Sininen Meteoriitti ja Tekesin Liideri-hanke. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä myös internetin kautta.

Suomalaiset ensimmäisten joukossa järjestämässä yhteisömanagerien tapaamista

Community Manager Appreciation Day sai alkunsa yhdysvaltalaisen mielipidevaikuttaja Jeremiah Owyanginblogikirjoituksesta. Hän ehdotti tammikuun neljäntenä maanantaina vuonna 2010, että kyseinen päivä pitäisi omistaa rankkaa työtä tekeville yhteisöjen managereille. Työssään he joutuvat usein vastaanottamaan negatiivista palautetta jatkuvasti (malttiaan menettämättä) ja antamaan työlleen myös yksityisyytensä ja vapaa-aikansa. Siksi myös CMADFI-tapahtuman järjestäjät haluavat tuoda yhteisömanagerin työtä suuren yleisön tietoisuuteen ja nostaa heidän tekemänsä työn arvostusta. Yhteisön jäsenet voisivat edes kerran vuodessa antaa managerilleen kiitosta hyvin tehdystä työstä.

Aloitteen suomalaisten yhteisömanagerien kokoontumisesta loppuvuonna 2011 teki sosiaalisen median asiantuntija Johanna Janhonen, joka on johtanut erilaisia yhteisöjä jo 12 vuotta. Johanna on toiminut yhteisömanagerina mm. maailman suurimmassa nukkekotiwikissä, tällä hetkellä hänen tärkein yhteisönsä ovat suomalaiset yhteisömanagerit, jotka järjestävät yhdessä CMADFI-tapahtumaa.

Tapahtuma on kasvanut nopeasti. Vuonna 2012 järjestettiin Euroopan ensimmäinen CMAD-tapahtuma, kun Tampereelle kokoontui päivän aikana noin 15 henkilöä. Vuotta myöhemmin Tampereella kohtasi jo 150 nettiyhteisöistä kiinnostunutta ihmistä. Tämän vuoden tammikuussa Hämeenlinnassa oli 210 osallistujaa.

– Viime vuonna saimme yli 200 ilmoittautunutta alle 2 vuorokaudessa, joten toivoin, että tapahtuma kiinnostaa tälläkin kertaa. Suosio pääsi kuitenkin yllättämään meidät järjestäjätkin, sillä tapahtuma tuli täyteen vain 3,5 tunnissa, Johanna Janhonen kertoo.

– Yhteisömanagerit ovat usein aika yksin ongelmineen, joten on tärkeää tarjota heille mahdollisuus tavata kollegoita ja oppia uusia asioita mm. tarjolla olevista työkaluista ja esimerkkejä siitä, miten yhteisöjä innostetaan. Toki keskustelemme näistä asioista myös verkossa, esimerkiksi LinkedIn:ssä suomalaisten community managereiden ryhmässä, mutta livetapaamisiakin tarvitaan, Janhonen jatkaa.

– Syy siihen, että suomalaiset organisaatiot ovat nyt heränneet yhteisön kanssa tehtävään työhön lienee sen tehokkuudessa: kun asiakkaat otetaan mukaan esimerkiksi suunnittelemaan yrityksen uusia tuotteita, he ovat herkempiä paitsi hankkimaan sellaisen itselleen, myös suosittelemaan sitä tutuilleen. CMADFI-tapahtumaakin suunnitellaan Facebookissa noin 150 ihmisen voimin.

Lisätietoja 
Johanna Janhonen 
p. 040 506 1960
johanna@piilotettuaarre.fi 

comments powered by Disqus